Shimano Torium

 

Shimano Torium

Vejl. Pris: 2049kr. 

Bremsetype: Stjerne

Gearing 6,2:1

 

Vi har efterhånden været godt omkring i tests af forskellige havhjul til nordisk havfiskeri, vi har testet hjul i alle prisklasser, og til mange forskellige formål.

Nu er turen så igen kommet til et Shimano hjul, denne gang et af deres hjul i en fornuftig prisklasse, men tiltænkt hårde brug.

Hvis man sammenligner andre produkter fra fabrikanten, ligger Torium meget opad deres væsentlig dyre Trinidad. Hjulhus, gearing, og bremse er af udseende praktisk talt helt ens, dog er farven ikke ens på de to hjul, og indmaden er på ingen måde heller ikke den samme

En af de første ud af mange test ture med dette hjul, gik af sted på en 2 dages vragtur, hvor målet var stor-torsk og ”væmmelige” Langer...

Jeg havde monteret hjulet på en Grays Siege stang i 24lb. Hvilket passede rigtig godt sammen!

På spolen var monteret knapt 500m Rapala Titanium braid, så jeg skulle være helt og aldeles køreklar til hårdt fiskeri.

Vores første drev var over et vrag beliggende på 80m vand, hvor skipper havde gode erfaringer med især Langefiskeriet.

Vi lod alle mand grejet stryge mod bunden, og stod forventningsfulde klar til at bunden blev nået. Bunden nåede vi få øjeblikke senere, i samme øjeblik bøjede min stang spids dybt!

Hold da kæft det gik hurtigt skreg jeg til min sidemand, jeg gav et solidt modhug og der var fast fisk med det samme.

Fisken prøvede desperat at kæmpe sig tilbage til vraget, men den hårdt stillede bremse på Torium hjulet – rokkede sig ikke ud af flækken.

Efter et par meter op gennem vandet gav jeg lidt efter med bremsen, så der kunne blive lidt fight ud af fangsten. Jeg pumpede langsomt den formentlig ret fornuftige lange op gennem vandsøjlen, og den gjorde adskillige gengældelses udløb, hvor linen blev afgivet under meget god kontrol.

Efter de 80 meters fight kom fisken til overfladen, og min makker kunne gaffe fisken, der viste sig at veje lige godt 12kg.

Bedre start kunne man vel næppe ønske sig, hverken fiskemæssig, eller i forhold til grej.

Under denne tur blev der landet adskillige fisk over de 10kg. med Torium hjulet, og i alt blev det til en anseelig mængde fantastisk spisefisk.

Siden denne tur, er det blevet til rigtig mange ture på havet for Torium hjulet.

På hver eneste tur har hjulet klaret sig fantastisk, og på intet tidspunkt har der været slinger i valsen.

Bremse, frikobling, håndtag, og spole har virket upåklageligt og har ikke vist nogen tegn på svaghed eller slidtage.

Dette hjul må bestemt siges at være i den fornuftige ende, og helt igennem uovertruffet til det meste Danske havfiskeri. Det klare, lettere vragfiskeri, middelsvært medefiskeri, og almenligt pirkefiskeri.

Hjulet kan helt klart anbefales til havfiskeren, som ønsker kvalitet uden det behøver koste en formue, her får du et hjul der praktisk talt matcher alle danske forhold!

 

Knæk og Bræk

Casper Mølgaard