Shimano Speedmaster S.T.C.

Shimano Speedmaster S.T.C. Multi boat

Længde: Hhv. 7'6 og 8'6 

Testet klasse: 20-30lb

Vejl. Pris: 1549,-

 

Indenfor alle typer fiskeri er det efterhånden en stigende interesse for at rejse ud, og opleve andet end det hjemmelige fiskeri. Det gør sig naturligvis også gældende indenfor havfiskeri, hvor man udenfor Danmark kan opleve meget spændene og anderledes fiskeri.

Til disse formål er der de senere år kommet flere og flere stænger special udviklet til at fylde så lidt som muligt, hvilket har resulteret i en ret bred vifte af mere eller mindre heldige stænger til formålet.

 

I forbindelse med en rejse til grønland var det så undertegnet selv der skulle ud og vælge en ny stang, som egnede sig til flytransport og som samtidig kunne stå distancen, da det bl.a. var Helleflynder der var målet med ture.

 

Valget faldt på Shimano's S.T.C. Serie (Shimano Travel Concept) nærmere bestemt en Speedmaster Multi Boat i 20-30lb klassen.

Stangen er yderst veludrustet med bl.a. Fuji komponenter, Ultra stærk klinge, og den lille feature at stangen har 2 forskellige dele i bunden, således den kan samles til 2 forskellige længder, alt efter hvad man i den enkelte situationer finder passende.

Samtidig medfølger naturligvis slagfast stangrør, for at sikre en god og problemfri transport...

 

At komme nærmere ind på stangen i enkelte fangstsituationer, ville være skruen uden ende, da der har være mange! Af disse :o)

 

Dog skal enkelte fremhæves...

 

Rødfisk på over 100m vand. 

(Her var stangen monteres med et Shimano Trinidad TN30)

Her viste stangen at den ubetinget er mester i fiskeri på store dybder, perfekt kontrol, super følsomhed, lækker aktion i klingen!

I alt lykkedes det at lande 8 flotte Rødfisk på under 1 time! Endda med over halvdelen over vægtgrænsen for Guldnål's rekord!

 

 

Den ultimative test måtte være, da jeg på blot en enkelt dag landene 6 Helleflyndere!

(I dette tilfælde monteret med et Shimano Torsa 30)

Fiskene vekslede i størrelse og kondition - op til over 16kg.... Men det lader intet 

tilbage til tvivlen, denne stang er noget af fedeste jeg nogensinde har stået med ved bådsiden! Især når der tænkes på at stangen er en mange-delt rejsetang...

 

Hermed må den endelige konklusion være, at denne stang simpelthen bare er ”STANGEN” til havfiskeren der rejser udenlands og som ønsker det bedste! 

 

På vegne af Thyfisker.dk

Casper Mølgaard