Shimano kaibutsu

Shimano kaibutsu

Længde: 7' – 2 delt

Testet klasse: 40-60lb

Vejl. Pris: 2499,-

Oprindelig er denne stang faktisk udviklet til Big Game fisker efter det tropiske muskelbundt Giant Trevally, dette gør således at den har en styrke og robusthed som i sandhed kan håndtere store og kraftfulde fisk.

Den styrke kan vi som Danske havfiskere benytte os af, denne stang egner sig virkelig godt til tungt kastefiskeri, og modellen et nummer mindre er endnu mere brugbar til allround fiskeri,

I designet af denne stang er der kun blevet tænkt på holdbarhed og styrke, således er der intet at sætte en finger på, rent designmæssigt, eller på de brugte komponenter. Alt er kort og godt i topklasse og kun de aller bedste materialer er benyttet.

I denne test har jeg monteret et Saragosa 8000 hjul på stangen, hvilket matcher rigtig fint, men den kan sagtens bære et større hjul ala. Saragosa 14000 eller Stella 10000.

 

Første testtur (som Saragosa 8000)

20 timers vragtur på Nordsøen, vi er nettop stævnet ud mod åbent hav og glæder os til at komme i gang med fiskeriet.

Fra første færd har jeg ikke rigget andre stænger til end testsættet, vi skulle fiske blandet Torsk, Lange og sej, eller hvad der nu bød sig til dernede.

 

Mit rig bestod af en 400g speedy pirk samt en enkelt 12/0 Mustad gummimankk.

 

Fiskeriet gik helt forrygende! Der var fisk hele dagen og denne stang løste bare opgaven til UG!

Det robuste håndtag sikre et virkelig godt greb, og krydsduppen i bunden i aluminium, sidder perfekt i et fightbælte.

I de enkelte situationer hvor der var pænt store fisk, var stangen hele situationen langt overlegen.

Det var tydeligt at denne stang oprindelig er produceret til langt hårde fiskeri!

 

En konklusion på denne tur, er så ubetinget kun meget positiv, stangen var på intet tidspunkt belastet i nærheden af hvad den kunne, så man kan sagtens vælge stangen et nummer mindre til det Danske fiskeri.

 

Anden testtur (som Saragosa 8000)

10 dages Big Game fiskeri i Kroatien er nettop i gang, vi har fisket et par dage med vores ”rigtige” Big Game grej (Shimano Tiagra 50/80lb stænger med hjul i størrelse 50W) Allerede de første dage er fiskeriet gået virkelig godt! 2 Bluefin Tun på over 50kg. Samt 4 Albacore Tun på 14-16kg.

Denne dag ligger vi som vanligt og soler os på dækket, mens vi venter, venter og venter... Da der lyder et ordenligt skrig fra et af de store Hjul, der er hug! Vi får gjort klar og spændt min fiskemakker Nichlas i bæltet, hvorefter han fighter en Albacore i 15 kg's klassen. Da vi får landet fisken, konstatere vi, at der under båden er en stor stime af nettop Albacore. De svømmer rundt og spiser vore sardin chump, hurtigt rigger vi et par freeline stænger klar, Nichlas vælger Shimano Beastmaster Jerk og jeg tager kaibutsu'en.

Der går ikke mange sekunder, får jeg visuelt kan se hvad der sker ganske få meter under båden. En velvoksen Albacore tager min sardin og stikker af, det går hurtigt – meget hurtigt! Uden helt at have opfattet hvad der skete, begynder linen at ryge af hjulet, og der er bare klem på!

Men stort set uanfægtet af situationen stod stangen med en let lille bue, mens jeg selv var nærmest blå i hovedet, af at holde fisken, i de over 30 graders varme..

Efter omkring 15 minutter hård fight frem og tilbage, mellem fisk og mig lykkedes det at lande en virkelig flot, og meget godt kæmpende Albacore på ikke mindre en 16,5kg.!

 

Albacore Tuna kan på ingen måde sammenlignes med noget vi har i Danmark! Det er en fuldstændig vanvittig fighter, og noget af det mest hurtig-svømmende man kan finde.

Denne kastestang er i sandhed bygget til voldsomt fiskeri, det viser denne situation så afgjort. Men det ændre ikke på at letheden er forbløffende, aldrig har jeg prøvet en så heftig stang være så fjer-let. Derfor er planen også at der til næste sæson skal fanges en Bluefin Tuna på denne stang :o)

 

Knæk og Bræk

Casper Mølgaard