Daiwa Super Kensaki

Daiwa Super Kensaki

Længde: 7'

Testet klasse: 20lb

Vejl. Pris: 1499,- (set til 899,-)

 

De senere år har der været et større og større ønske fra mange af os havfiskere, omkring at få endnu lettere og mere spinkle stænger.

Der har været rigtig mange forsøg på at lave sådanne, hvilket har resulteret i mere eller mindre heldig udfald.

Det er der imidlertid lavet om på nu!

Foråret 2010 fik jeg første gang en ny Daiwa stang i hænderne, eller nye og nye – for navnet har Daiwa benyttet sig af i mange år efterhånden, men det er vist også det eneste gamle ved den stang!

Da jeg pakkede den ud første gang, var jeg sikker på det måtte være en fejl, jeg havde da ikke bedt om en spinne stang?

Men ved nærmere øjesyn var der dog ting som tydede på at det ikke var...

Allerede 2 dage senere gik turen på havet - nu skulle stangen testes i praksis.

Jeg monterede stangen med et Daiwa Saltist, hvilket passede helt perfekt! Den lette stang, til det lille lette Saltist hjul.

 

Under fiskeriet havde jeg i første omgang en 400g Pallex Speedy pirk for enden, men det viste sig dog hurtig at være liiige i overkanten af hvad der var fordelagtigt med stangen. Så jeg skiftede til en 300g og det virkede langt bedre!

De første fisk meldte sig, og det var en fryd! Den super lette klinge var fuldstændig kold overfor de fightende fisk i dybet, den håndterede mildest talt situationen perfekt!

Super tilfreds med resultatet fra sidste tur, drog vi allerede 2 uger senere ud på endnu et togt, denne gang med især Havkatte for øjet.

Til dette fiskeri benyttede jeg ligeledes Saltist hjulet, men her skulle vi til forskel fra sidst, medefiske i stedet. 

Heller dette voldte stangen nogen problemer! Der var super følsomhed i klingen, lækker aktion ved fight med fisk, og letheden gjorde at du knapt mærkede det i armene mellem fiskene.

På et tidspunkt på denne tur, mærkede jeg et særdeles tungt og massivt hug! Jeg tog chancen og gav modhug – af den slags der kan give genlyd. Men der var intet at udsætte, stangen bøjede dybt, og en større fisk var kroget nede i dybet!

Det var en forrygende fight de næste ca. 10 minutter – hvor efter min makker sikkert kunne Gaf'fe en flot Havkat på lige godt 8kg.

Efter omkring et år brug med denne stang, kan jeg kun finde enkelte kritik punkter.

Dets øjne er måske af lidt for dårlig kvalitet, de er forholdsvis spinkle, og der kan efterhånden anes rust omkring disse.

Men klinge, håndtag, og hjulholder er der intet at udsætte på! Det holder bare...

Således kan jeg give mine anbefalinger af denne stang til:

Fiskeren der fisker let til medium pirkefiskeri.

Havmede fiskeren der fisker medium hårdt efter eks. Lange, Havkat osv.

Samt fiskeren der sætter vedligehold af grejet i højsædet, da øjnene kræver lidt ekstra opmærksomhed i længden.

Men så har man i sandhed også en letvægts stang der vil give en rigtig mange gode fiskeoplevelser, tilmed i mange år og uden skulderskader :o)

 

På vegne af Thyfisker.dk

Casper Mølgaard