Thy-Sushi

Thy-Sushi

Den helt rigtige måde at nyde frisk og nyfanget Thy-fisk

4 personer (hovedret)

 

Fisken

50g Torske filet

50g Kuller filet

50g Havørred filet

50g Sej filet

 

Rullerne

500g Sushi ris

2 pk. Tangplader

3-5 spsk Japansk Risvin-eddike (efter smag)

2-4 tsk sukker

 

Fyld (forslag til grønsager)

1 Avocado

½ Agurk

2 Gulerod

1 Peberfrugter

4-6 Ramsløg

Lidt Mayonnaise (evt. hvidløgs mayonnaise) 

Lidt Sesamfrø

Salt og peber

 

Tilbehør

Syltet ingefær

Wasabi

Kinesisk soja

Skarp kniv

Sushi rullemåtte (kan med fordel pakkes ind i husholdningsfilm)

 

Sushi-ris koges, vandet hældes fra og risene blandes med vineddike og sukker, hvorefter dette stilles på køl. Man kan med fordel tilberede dette dagen før.

Den friske fisk (som har været 24 timer i fryseren ved -18grader) skæret i fine strimler, det samme gøres ved de grønsager man ønsker at bruge.

 

Tang-pladerne ligges på rullemåtten og der fordeles et lag på ca. 3-5mm ris over hele pladen,  i hele tang-pladens brede holds 2-3cm. fri for ris i den ene ende.

Risen fordeles absolut lettes med fingerene, her er det vigtigt at have en skål med koldt vand, hvori fingerene dyppes.

 

Midt på tang-pladen med rislaget anbringes nu det ønskede fyld, fisk samt et mix af grønsager, sammen med fyldet ligges en stribe mayonnaise og drysses med sesamfrø.

Herefter rulles der stramt men forsigtigt, tang-pladen fugtes let langs hele kanten hvor der ikke er ris, dette fungere som lim.

 

Lad de færdige ruller hvile i 5-10 minutter, hvorefter de med en skarp kniv, dyppet i koldt vand skæres ud.

 

De færdige Sushi serveres med Soja, Wasabi og syltet Ingefær. Dertil en go' hvidvin