Sommer Hummer

Hummersalat og Hummer på grill

kulminationen på mødet mellem havfriske skatte og den Danske sommer

4 personer (forret)

 

2 Levende Hummer (ca. 7-900g stykket)

Frisk hjertesalat

Blommetomater

Agurk

Groft flute

 

Dressing

¼ l. Cremefraiche 

2 spsk tomatpuré

2 spsk sød rød chilisauce

1 tsk. paprika

salt og peber

 

Til grill marinade

½ dl. Olivenolie

4-5 fed hakkede friske hvidløg

2 tsk. Citronpeber

Saft fra ½ Limefrugt

Salt og peber

 

En stor gryde med vand bringes i kog, vandet skal bulderkoge!

De levende hummere kommes forsigtigt i gryden en ad gangen, og koges i det letsaltede vand i 12-14 minutter. Næste hummer må først kommes i gryden når vandet igen bulderkoger!

De færdigkogte hummere tages op og ligges med bugen opad, de bør stå til afkøling i køleskab i mindst 2-3 timer.

Hale og kløer flækkes og serveres i skallen på tallerkenen, resten af skroget kan med fordel gemmes til at koge Hummer-bouillabaisse.

 

Ønskes grill, flækkes hummerens hale og kødet fra kløer tages ud i størst mulige stykker. Begge dele pensels med grill-marinaden og kommes på grillen i 2-3 minutter.

 

Dressingen røres sammen og der mixes en grov sommersalat.

 

Serveres med en let sød Rosé vin og groft flute - en fabelagtig forret til stegt hel pighvar.