Krabbe Tortilla

Krabbe Tortilla

Sydens tradition møde det autentiske Vesterhav

4 personer (forret)

 

500g krabbekød (ca. 2kg hele klør)

200g revet ost 

6 majstortillas 

Saucen:

2-3 friske middelstærke chili

425g hakkede flåede tomater

2 hakket løg

4-6 fed hvidløg

3 spsk tomatpuré

2 tsk stødt spidskommen

3-4 spsk vineddike

2 tsk sukker

Salt og peber

 

Krabbekløerne koges 20 minutter i let saltet vand, hvorefter de stilles på køl i nogle timer. De knuses og kødet pilles ud, dette kan med fordel gøres udendørs.

Saucen tilberedes:

Chilien hakkes fint og svitses i olie sammen med det hakkede løg, og de hakkede hvidløgsfed.

Dernæst tilsættes vineddike, sukker, spidskommen og tomatpuré, lad det blive gennemvarmt.

Til sidst tilsættes de flåede tomater, lad saucen simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.

Fordel Saucen og krabbekødet i tortillaerne, rul dem og afslut med revet ost på toppen.

Stil dem i den forvarmede ovn ved 180 grader i 15-20 minutter.

 

Serveres med groft grøn salat og en ikke for tør rødvin