Hornfisk med Kartoffelsalat
Grillet hornfisk med varm kartoffelsalat
4 personer.
1 stk. citron til både eller skiver.
2 stk. friske hele hornfisk.
500 g Venø rollinger(kartofler)
200 g grønne asparges
6 stk. pr kuvert små nye gulerødder med top
4 stk. forårsløg
1 dl. Morsø rapsolie.
1/4 dl æbleeddike.
Forskellige friske krydderurter.
Fremgangs måde.
-Hornfisken rengøres og skylles, skæres i 4 stykker og krydders med salt og peber. Grilles med skind i ca. 5min på hver side.
-Kartoflerne vaskes og koges(med skrald på) i let saltet vand til de er møre, ikke udkogte.
-Gulerødderne renses for jord og toppen skæres væk indtil 2cm fra selve guleroden.
-Gulerødderne halveres(serveres rå)
-De grønne asparges skylles og knækkes i ”deres naturlige knæk” og resten skæres på skrå (servers rå).
-Forårsløgene skylles, og noget af toppen skæres væk samt bunden. Forårsløgene skæres i grove ringe.
-Alle grøntsager dyppes i kogende vand og lægges straks i koldt vand.
Når kartoflerne er kogt, skæres de i passende stykker og vendes derefter i rapsolie fra Morsø, salt, peber og smages til med æbleeddike. Derefter vendes grøntsagerne i drysses med friske krydderurter.
Server evt. en estragon mayonnaise til.
4-5 æggeblommer eller ½-3/4 dl æggeblommer past.
1spsk Estragoneddike
Estragon hk. Evt. tørret eller frisk
Evt. lidt lunket vand
1 tsk. salt
1 liter raspeolie(Morsø).
Fremgangs måde:
-Æggeblommer piskes med salt i et par minutter.
-Tilsæt den hakkede estragon og køre stille og rolig estragoneddiken i.
-Tilsæt derefter rapsolie til mayonnaise har en passende konsistens.
Tip: De kan evt. få Deres fiskemand til at fileterer hornfisken, gril den derefter kun 3 min. på hver side.