Hornfisk med Kartoffelsalat

Grillet hornfisk med varm kartoffelsalat 

 

4 personer.

1 stk. citron til både eller skiver.

2 stk. friske hele hornfisk.

500 g Venø rollinger(kartofler)

200 g grønne asparges

6 stk. pr kuvert små nye gulerødder med top

4 stk. forårsløg

1 dl. Morsø rapsolie.

1/4 dl æbleeddike.

Forskellige friske krydderurter.

 

Fremgangs måde.

-Hornfisken rengøres og skylles, skæres i 4 stykker og krydders med salt og peber. Grilles med skind i ca. 5min på hver side.

-Kartoflerne vaskes og koges(med skrald på) i let saltet vand til de er møre, ikke udkogte.

-Gulerødderne renses for jord og toppen skæres væk indtil 2cm fra selve guleroden.

-Gulerødderne halveres(serveres rå)

-De grønne asparges skylles og knækkes i ”deres naturlige knæk” og resten skæres på skrå (servers rå).

-Forårsløgene skylles, og noget af toppen skæres væk samt bunden. Forårsløgene skæres i grove ringe.

-Alle grøntsager dyppes i kogende vand og lægges straks i koldt vand.

 

Når kartoflerne er kogt, skæres de i passende stykker og vendes derefter i rapsolie fra Morsø, salt, peber og smages til med æbleeddike. Derefter vendes grøntsagerne i drysses med friske krydderurter. 

 

Server evt. en estragon mayonnaise til.

4-5 æggeblommer eller ½-3/4 dl æggeblommer past.

1spsk Estragoneddike

Estragon hk. Evt. tørret eller frisk

Evt. lidt lunket vand

1 tsk. salt

1 liter raspeolie(Morsø).

 

Fremgangs måde:

-Æggeblommer piskes med salt i et par minutter. 

-Tilsæt den hakkede estragon og køre stille og rolig estragoneddiken i. 

-Tilsæt derefter rapsolie til mayonnaise har en passende konsistens.

 

Tip: De kan evt. få Deres fiskemand til at fileterer hornfisken, gril den derefter kun 3 min. på hver side.