Havkat med Fennikel

 Stegt Havkat med Fennikel og Tomatsalat

Kraftfuld fiskeret med struktur og bid!

4 personer (hovedret)

 

1kg. Havkattefilet

800g Nye Danske kartofler

200g Blommetomater

2 stk. Fennikel

Frisk grøn salat

Frisk mozzarellaost 

 

Marinade – til tomat og fennikel

Olivenolie 

En dusk frisk citrontimian 

1 stærk chili

Saft fra ½ citron

salt og peber

 

 

Marinaden kan med fordel laves i go' tid, evt. dagen før.

Kom en passende mængde olivenolie i en lille skål, hak chili og citrontimian fint, og kom salt og peber ved. Rør det hele sammen og smag til med citronsaft.

 

Fennikel og tomater skæret i passende stykker, hvorefter de lægges i et ovnfast fad,
held marinaden henover og lade den stå i 15 minutter. Inden det hele sættes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

 

Samtidig sættes de nye små danske kartofler til kogning.

 

En let sommer salat med tomat, grønt og frisk mozzarellaost, gøres klar.

 

De udskårene havkattefileter duppes tørre med køkkenrulle, og krydres let med salt og peber. De steges hårdt i få minutter på begge sider, i en god vindruekærneolie.

 

Serveres med en kraftig rødvin eller mørk øl, og groft flute.