En lille hapser

En lille ”Godbid”

 

Her er en sjov lille hapser der passer perfekt som en lille snack før en egentlig forret. Eller til en god frokost på terrassen, i selskab med en kold pilsner og forårssolen.

Stenbiderrogn på leje af sprødt rugbrød, nye kartofler og rygeost creme.

Hvis man har mod på det kan man salte sin egen rogn eller købe den hos fiskehandleren. Opskriften på hjemmesaltet rogn findes, her på siden.

 

Rygeost creme:

100 gram rygeost 

100 gram creme fraiche 38 % 

Hakkede Blandede krydderurter 

Hakket rødløg. 

Citron saft.

Salt/peber

 

Det hele piskes med et piskeris så det bliver stift som fløde skum. Smages godt til med salt og peber.

Kogt kartofler fra dagen før skæres i skiver.

Rugbrøden skæres i trekanter og smøres med smør. De bages sprøde i ovnen i ca. 10 min ved 190 grader.

 

Anretning:

 Star med at lægge lidt rygeost creme på brødet, derefter et par skiver kartoffel. Til sidst toppes med stenbiderrogn og lidt brøndkarse eller dild.

Stenbiderrognen kan sagtes skiftes ud med lakserogn eller en skiver røget havørred eller laks. 

 

God fornøjelse og velbekomme.