Bagt Helleflynder

Bagt helleflynder med ristede kantareller

Opskrift til 4 personer

 

800 gram hellerflynder filet

1 spidskål

200 gram kantareller

1 citron

Estragon, dild og gerne flere friske krydderurter

Små kogte kartofler med skræl.

 

Del helleflynder fileten i stykker på 200 gram stykket Skær stykkerne så de er ensartede i form og tykkelse. Bag dem i 10 min i en 200 grader varm ovn. Krydders med salt og peber samt en smule citronsaft.

Del spidskålen i 8 aflange stykker, fjern stokken i midten. Låg dem med skærefladen opad i et ildfast fad. Dryp olivenolie og citronsaft over kålen, krydders med salt og peber. Fadet dækkes med staniol og bages 10-15 min i en varm ovn ved 200 grader. Kålen må endelig ikke have for lang tid i ovnen. Den skal stadig være sprød og lækker når den skal serveres.

Rør 200 gram blødt smør med finthakket estragon, salt og peber . Smag smørret til med lidt citronsaft.  Smørret presses ned i en form, sættes på køl et par timer. Skær pæne skiver eller blokke af smøret lige inden servering.

Kantarellerne børstes for jord og bunden skæres af. Svampene steges af på en meget varm pande med lidt smør og finthakket hvidløg et par minutter får fisken er færdig.

 

Kartoflerne steges på en pande med olivenolie, de steges gyldne og drysses med en go håndfuld hakket dild lige inden servering.

 

Anretning:

Læg fisken oven på de ristede svampe og kålen. Top fisken med lidt friske krydderurter.

Kom lidt kartofler ved siden af og en skive smør oven på kartoflerne. Smøret udgår sauce i denne ret og skal langsomt smelte og blive et med fisken og grøntsagerne.

Bagte cherrytomater er et dejligt tilbehør til denne ret.

 

Velbekomme!