Havtur 15. april 2012

Søndag den 15/4 blev det endelig vejr, til at gøre den skuffende januar tur om, her brugte vi 120l benzin uden det mindste nap på linen.
 
vi havde dog en formodning, om det dårlige fiskeri allerede i slæbestedet da vandet var meget grumset, der var flere småbåde ude denne dag også uden held.
 
Dagen vi nu var kommet afstede var en perfekt dag Der havde været stille vejr i flere dage og sigten i vandet var super. Vi valgte en af vores trofaste vrag ca 25mil stik vest. Autopiloten blev sat og de næste 90min gik der ud af. 
vraget gik ind på skærmen og første drev blev overstået, med et par mindre torsk. 
Nu kendte vi strømretningen og båden kunne ligges til rette. Pirkene ramte snart ikke ned og torskene kom op fra de 29m vand. 
4-5 omgange på hjulet og man kunne se fisken i vandet så klart var det. Torskene vraget her holdt var ikke store 1-3kg, men til gengæld var der rigeligt.
Efter nogen drev ville vi finde nogen større fisk,  vi gik ud på 40m vand her var ligeledes masser af fisk en smule større end før... 
Meeen vi gik lidt længere ud på ca 50m vand, endnu engang var vi heldige og torskene steg i størrelse, fisk fra 3-8kg kom op i en jævn strøm. Ja der var faktisk så mange fisk på vraget, at de fulgte med op gennem vandet og på et drev kunne man godt nå at få hug 3-4 gange. Når vi skiftevis hev fisk ind kunne vi holde fiskene langt ud fra vraget, super morsomt.
Skipper Emil fik dagens største torsk på 8,5 kg, udover torsk fanged vi også enkelte mindre sej og lubbe. Super dag på Nordsøen med trætte arme som resultat. 
Dagen efter stod menuen på steg torsk....!