Havfiskeri 10 mil fra land

Fantastisk havfiskeri nær kysten…!

En lystfisker beretning fra Thy

 

Jeg blev ”Banket” op af min fiskemakker en lørdag morgen kl. 5.00 efter få time på øjet, men efter et par varme nybagte pølsebrød og en kold cola fra den lokale bager, var trætheden trukket lidt i baggrunden.

Vi mødte på stranden ved Vorupør ved 06 tiden, og var med det samme klar til at sejle af sted, vejret var udmærket, men det var bestemt ikke havblik. Især ved Vorupør er selve afgangen en oplevelse i sig selv, her er det nemlig ikke bare at hoppe ombord og så af sted... Nej først skal der vandres ned over stranden, så skal der kravles på stige, og dernæst bliver kutteren via det kraftige spil, trukket fra stranden og ud i havet.

Skipper havde en plan om, at vi ville stikke direkte ud på noget af det fiskeri vi ikke havde været på i år, disse pladser ligger ca. 1 times sejlads fra kysten (10-12 mil), således ikke nær så langt ude som det mere ”Hardcore” fiskeri længere ude, men der var rigelig tid til en kop kaffe, og til at få rigget grejet til.

På den første plads lod vi pirkene dumpe på omkring 30m vand, men de første 10 minutter var der ikke rigtig gang i den. Derfor flyttede vi et par mil hvor vi skulle prøve en lille sten top, denne top har tidligere givet rigtig godt med fisk, så det kunne jo være.

Skipper ramte denne top perfekt, og der var i den grad fisk hjemme på positionen!

Alle stænger stod omgående med fuld fleks, og det var meget livlige fisk der bød sig til dernede. De første hvide skygger begyndte at vise sig i overfladen, så gafferne blev efterhånden langet udover skibssiden.

Vi lavede 5 drev hen over denne top, hvorefter vi - efter alt at dømme, havde udfisket den. Top motiverede og med en god mængde fisk i baljerne, tøffede vi videre til næste position. Denne lå omkring 1 time herfra, så der var go tid til at få renset fangsterne, og få inhaleret et par pølsebrød mere.

Vi ankom til pladsen og gjorde klar ved rælingen, men vinden var i mellemtiden tiltaget lidt, og det kunne mærkes på bådens bevægelser.  Det var dog bestemt intet der kunne skræmme en flok friske havfiskere.

På denne plads var der i sandhed også nogle hjemme, der gik ikke 3 sekunder fra første mand havde nået bunden til der var fleks på klingen. Her efter gik der max. 10 sekunder før alle mand havde fast fisk for enden af linen. 

Det her fiskeri var bare noget ved, og der var stor glæde i alles ansigter, når man pralende kikkede rundt og kommenterede ”de andres” fangster.

Vi lavede her 8-10 drev, hvert drev gav en god mængde fisk på dæk, og der var i sandhed ved at være dømt – Rigtig fornuftig havtur.

Størstedelen af fiskene lå på mellem 2-4 kg. en håndfuld på 5-7kg. og 2 stk. lige omkring måler størrelse…

Alt i alt en ganske fornuftig havtur! Som igen beviser at man ikke behøver tage mange timer, og adskillige sømil ud for at opleve super godt fiskeri.

 

Knæk og Bræk