Fladfisk - 28. maj 2012

Fladfisk i Hanstholm havnen 28 maj. 2012

 

Denne fri-mandag var i første omgang reserveret til endnu et sats på Nordsøen.

Med på turen denne gang var inviteret min Svigerfar, der sammen med fruen var taget til Thy aften før, fra Frederikshavn, via Horsens (ja det er korrekt) 

Planen var således at undertegnets frue, og svigermor(d) kunne få snakket af, således den kommende uges telefonregning var til den bedre side :s

Desværre måtte vi aflyse turen, da vinden var betydelig tiltagende natten mellem søndag og mandag.

Hmmmm... Nu var gode ”dyr rådne” - madpakken var jo smurt, fiskehumøret var fundet frem og næsen sat op til fisk for enden af linen.

Således lavede vi en lille nødplan og riggede om til betydeligt lettere grej, og lagde kursen om til Hanstholm havn i stedet for det åbne hav.

 

Vi fik fremskaffet friske Sandorm fra Prima agn ved Ræhr, fin kvalitet til en ok pris!

Vi var faktisk de eneste fiskere på vestmolen, men det gjorde jo bestemt ingenting!

Vi fik rigget grejet til, agnet vores kroge og smidt ud...

Der gik i sandhed ikke længe før der var liv at spore for enden af line, ganske få minutter – og den første fisk var en realitet.

Sådan gik det slag i salg hele formiddagen, masser af hug – og utrolig mange fisk på land. Ikke alle var lige store faktisk langt fra alle. I løbet af de 3-4 timer vi var på molen havde vi vel i omegnen af 100 fisk på land, men kun ca 30 med hjem i alt.

Dette er dog bestemt ikke dårligt! Taget i betragtning, at al' dette var en haste-plan, var vi faktisk rigtig godt tilfredse med resultatet. 

Således kunne sviger-mekanikken drage mod Frederikshavn med en go' pose friskfangede Vesterhavs flade....

 

Dagens største var i øvrigt et ganske pænt eksemplar på omkring 800g.

 

Knæk og Bræk

Thyfisker.dk