Kystfiskeri - hav

STRANDEN VED LYNGBY  

Findes et særdeles pragtfuldt sted for især surfcastfiskere. Her har der ikke været kyst sikret, og der kan gøres gode fangster af især fladfisk. I sommermånederne kommer her ligeledes store stimer af makrel, der til tider nærmest springer op på stranden

 

 

AGGER TANGE 

Ved færgelejet til Thyborøn færgen og ved den offentlige bådrampe, kan der fiskes efter bl.a. fladfisk, hornfisk, hav-ørreder og makreller. Fiskeri i selve færgelejet er ikke tilladt.

På den lange mole ved indsejlingen til kanalen, kan man uden båd komme hele to kilometer ud i

havet! 

Her er fiskeri efter alle havets arter. Særlig spændene er især fiskeriet efter multer, havbars, og havørred. I sommersæsonen er der desuden et helt fantastisk makrelfiskeri fra mole

VORUPØR 

Er et af vestkystens mest idylliske fiskerlejer. Her har lokalbefolkningen drevet det barske

kystfiskeri gennem flere hundrede år. Her trækkes kutterne stadig direkte op på stranden, som man har gjort det i generationer. Der kan fiskes direkte fra stranden efter bl.a. rødspætter, skrubber, ising,

makrel og havørred. Bevæger man sig ud på den lange mole er der desuden rige muligheder for at fange både multer, makreller og havbars.

HØFDERNE VED AGGER 

Er en anden spændende plads. 

Langs hele stranden op på den anden side af Agger, findes en lang række høfder der hver især er ca. 3-500 meter i længden. Disse danner rammen om fiskeri efter stort set samme arter som ved den lange mole. Disse mindre stensætninger er dog mere børnevenlige end den store mole.

HANSTHOLM HAVN

Noget som kan tiltrække næsten enhver, er et aktivt og livligt miljø omkring vore havne.

Her er Hanstholm i sandhed ingen undtagelse, og især som lystfisker venter der her masser af unikke oplevelser indenfor korte afstande mellem hinanden!

Ved stensætningerne i den sydlige del af havnen, er der fra maj til september en meget stor bestand af multer, helt inde ved disse sætninger.

Ude på de 2 ydermoler kan der drives rigtig fint fiskeri efter praktisk talt alle saltvands levende fiskearter. På ydersiden af den sydlige ydermole, ligger resterne af den gamle mole, her kan man til tider opleve et helt fænomenalt fiskeri efter den eftertragtede Havbars.

** HUSK at have respekt for havet! Disse moler koster hvert år menneskeliv **