Kystfiskeri - Fjord

Stranden ved Oldtidshøjene

I det sydlige Thy ligger det meget smukke og skønne område - Oldtidshøjene.

Dette er en samling gravhøje, i et hedelandskab - med storslået udsigt over fjorden. Et område som virkelig taler til naturelskere, og er meget familievenligt. Fiskeriet ved stranden her, er bedst i de kølige måneder fra isen slipper til sidst i maj og igen hen på efteråret. Dette skyldes at denne del af fjorden er ret lavvandet, og derved bliver mere ilt fattig som varmen får fat.

Næssund


Næssund er en af de smalleste passager i fjorden mellem Thy og Mors, her sejler Næssund færgen dagligt i konstant rutefart. Men der er også rigtig gode muligheder for fine havørred fangster på denne plads, især fra færgelejet og sydpå - mod Doverodde er der fin og bestemt ikke overfisket fjordkyst. Det er primært varieret sand og stenbund, med gode pletter af ålegræs.

KNUDSBJERG (skov) 

En sand perle i det nordlige Thy...

Ret meget mere fredfyldt og skønt kan man næsten ikke finde det her i landet.

Området ved Knudsbjerg er smukt, let tilgængeligt, der er muligheder for hele familien og fiskeriet er i særklasse! Hvad enten du går med fiskestangen fra kysten, eller tager en rolig sejltur i kajakken med fiskegrejet. Er der store og gode muligheder for succes på denne plads.

 

 

 

ESHØJ PLANTAGE

Nok en af de bedst tilgængelige fiskepladser ved fjorden, se med en byboers øjne.

Eshøj ligger placeret i udkanten af Thisted, men man forlader faktisk aldrig rigtig byen.

Eshøj er en gammel beplantning, med en uhyre varieret botanik, som selv for almendelige ”dødelige” virker nærmest overvældende.

Fiskeriet er så absolut i topklasse her, ørrederne går tæt om kysten og den varierede murenebund gør deres tilstedeværelse lidt mere permanent end gennemsnittet.

En fantastisk plads for hele familien, som kan hygge sig på stranden eller i skoven mens andre fisker.

SILSTRUP HOVED

En spændene men til tider udfordrende fiskeplads, ved Silstrup er der rigtig gode muligheder for at sikre aftensmaden, primært ved havørreder, men i forårs sæsonen trækker også rigtig mange hornfisk forbi. Fiskeriet foregår nedenfor de høje klinter, som majæstetisk rejser sig nærmest direkte op af fjorden. En kysttur på denne strækning kan (ved lavvande og iført waders) føre dig helt til Vildsund, og undervejs er der også gode muligheder for at gøre interessante fortidsfund, i form af fossiler.